Tagliatelle s jastogom

Objavio majki

Vrijeme pripreme i kuhanja: 20 minuta

Za 4 osobe

Sastojci:

  • 2 kom Fisherija jastoga
  • 200 g Fisherija domaća očišćena kozica
  • 300 g Fisherija očišćeni škamp
  • 1/2 kg tagliatella
  • 1 luk (sitno nasjeckani)
  • 1 režanj češnjaka (sitno nasjeckan ili protisnut)
  • 30 dkg – 40 dkg svježeg paradajza ( ili konzerva pelata)
  • svježi bosiljak
  • 1 kom Fisherija temeljac od škampa
  • 3 dcl Jakovac bijeli cuvee
  • 1 naribana korica nešpricanog limuna – prema želji
  • 1 žlica krušnih mrvica
  • peršin (sitno nasjeckan)
  • ½ dl maslinovog ulja
  • sol
  • papar

Priprema:

  1. Odmrznite jastoge, kozice i škampe. Najbolje ostaviti preko noći u hladnjaku ili otopiti pod mlazom hladne vode. Uronite jastoge u vrelu vodu i poklopite. Neka kuhaju 3 – 4 minute. Zatim ih izvadite pa narežite svakog uzdužno po pola (vodu nemojte baciti).
  2. U dubokoj tavi na malo maslinova ulja prodinstajte sitno narezani luk, češnjak, posolite i popaprite, te podlijevajte s malo vina da luk postane staklast. Zatim dodajte jednu žlicu temeljca od škampa, pelate, svježi bosiljak i peršin.
  3. Dodajte komade jastoga, kozice i škampe, žlicu krušnih mrvica, prema želji koricu nešpricanog limuna i ostatak vina, te podlijevajte temeljcem. Poklopite i kuhajte sve zajedno na laganoj vatri sve dok meso jastoga ne bude mekano.
  4. Posebno u vodi u kojoj su se kuhali jastozi skuhajte tjesteninu, ali pazite da bude al dente. Dodajte tjesteninu jastogu i zajedno prokuhajte još minutu, dvije. Prema želji pospite listićima svježeg bosiljka ili peršinom.
0