Vrijeme pripreme i kuhanja: 20 min
Za 4 osobe
Sastojci:
- 2 kom Fisherija sipa kockice
- 2 kom Fisherija crnilo od sipe
- 30 dag riže
- 2 veća luka
- 4-5 režnjeva češnjaka
- 2 jušne žlica svježeg narezanog peršinova lista
- 3 dl maslinova ulja
- 3 dl Jakovac bijeli cuvee
- 1 dl prošeka
- 2-3 lista lovora
- malo ružmarina
- 1 jušna žlica maslaca
Priprema:
- Odmrznite sipa kockice, najbolje ostaviti preko noći u hladnjaku ili otopiti pod mlazom hladne vode.
- Na maslinovom ulju popržite kratko luk i češnjak pa dodajte kockice sipe.
- Popržite sipu 30-ak minuta dok omekša uz stalno podlijevanje vinom i prošekom. Dodajte začine.
- Kada je sipa omekšala dodajte rižu. Još se malo pirja dok se tekućina malo ne reducira pa doda riža (prethodno obarena da izađe škrob) i crnilo sipe. Pri kraju, kad je riža gotova, doda se malo maslaca i preostalo ulje.