Crni rižoto od sipe

Objavio majki

Vrijeme pripreme i kuhanja: 20 min

Za 4 osobe

Sastojci:

  • 2 kom Fisherija sipa kockice 
  • 2 kom Fisherija crnilo od sipe
  • 30 dag riže
  • 2 veća luka
  • 4-5 režnjeva češnjaka
  • 2 jušne žlica svježeg narezanog peršinova lista
  • 3 dl maslinova ulja
  • 3 dl Jakovac bijeli cuvee
  • 1 dl prošeka
  • 2-3 lista lovora
  • malo ružmarina
  • 1 jušna žlica maslaca

Priprema:

  1.  Odmrznite sipa kockice, najbolje ostaviti preko noći u hladnjaku ili otopiti pod mlazom hladne vode.
  2. Na maslinovom ulju popržite kratko luk i češnjak pa dodajte kockice sipe.
  3. Popržite sipu 30-ak minuta dok omekša uz stalno podlijevanje vinom i prošekom. Dodajte začine.
  4. Kada je sipa omekšala dodajte rižu. Još se malo pirja dok se tekućina malo ne reducira pa doda riža (prethodno obarena da izađe škrob) i crnilo sipe. Pri kraju, kad je riža gotova, doda se malo maslaca i preostalo ulje.
0